fbpx

Zwarte Woud

DUITSLAND

Rond Reis

Romantiek van bossen en vakwerk met een sausje gastronomie.

5 dagen

Zondag 2 tot donderdag 6 juni 2019

Vanaf €438/persoon

op halfpension

Hotel Landgasthof Hirschen

 

Dit charmante hotel is gelegen in Ramsen, op 19 km afstand van de waterval Rheinfall. Het restaurant serveert typisch Zwitserse gerechten. De accommodatie biedt gratis WiFi en gratis parkeergelegenheid.

Alle kamers zijn anders ingericht en beschikken over kabel-tv, een bureau en een eigen badkamer met een haardroger. Er is een rustig terras in de tuin waar u zich kunt ontspannen.

Hotel Landgasthof Hirschen ligt op 6 km van Stein am Rhein en 7 km van de Bodensee.

Zwarte Woud

 

Het is het grootste middelgebergte in Duitsland. Geologisch is het verwant aan de Vogezen, die aan de Franse kant van de Rijn liggen. De hoogste top van het Zwarte Woud is de Feldberg met een hoogte van 1493 meter boven NAP.

Het Zwarte Woud is het grootste bosgebied in Duitsland en bestaat hoofdzakelijk uit dennen- en sparrenbomen. Tegenwoordig is het Zwarte Woud een van de populairste toeristenbestemmingen in Duitsland. Een klein deeltje in het noorden wordt beschermd als Nationaal Park Schwarzwald.

De Romeinen noemden het dichtbeboste gebergte met zijn kenmerkende donkere naaldbomen Silva Nigra – “het Zwarte of Donkere Woud of ondoordringbare woud”, dat voor hen onheilspellend en bijna ondoordringbaar was. Het Duitse woord Schwarzwald werd voor de eerste keer in een document van het Zwitserse klooster St. Gallen uit het jaar 868 gebruikt.

Een bekende autoroute is de Schwarzwald-Hochstraße, B 500 en de Uhrenstraße. Het Zwarte Woud is wereldwijd bekend om de sprookjes van de gebroeders Grimm.

5 dagen HALFPENSION €438
Prijs per persoon op een gedeelde 2 persoonskamer

Single Supplement=€60

Nederlandstalige Gids

inbegrepen.

Maaltijden

Halfpension van diner 1e dag t/m ontbijt 5e dag

Dranken

Niet inbegrepen

Toeristentax

Inbegrepen

Reis- en annulatieverzekering

niet inbegrepen

hotel

Vertrek Rotselaar om 07u00.

Na de nodige stops houden we halt in de mooie barokstad Rastatt. We doen er een korte verkenning.  Daarna gaat het naar ons hotel in Lossburg, waar we hartelijk worden ontvangen en een heerlijk avondmaal op ons wacht.

Na het ontbijt gaat het richting Dornstetten.  Dit is een stadje dat volledig omwald is, heel typische vakwerkhuizen heeft en een zeer aantrekkelijke markt met Marktbrunnen. Vandaar gaan we richting Freudenstadt, centraal gelegen in het Zwarte Woud en een belangrijk toeristencentrum. De moeite om rond te kuieren en perfect voor de vrije lunch.

Onze laatste stop is Alpirsbach, waar we een bezoek brengen aan een Benedictijnerabdij.  Nadien kunnen we in de Klosterbrauerei genieten van een plaatselijk biertje.

Vandaag staat Freiburg op het programma, de hoofdstad van het Zwarte Woud.  Het is een universiteitsstad die bruist van jong leven.

Typisch zijn de kleine beekjes “ Bächle “ die naast de voetpaden vloeien.  De oude binnenstad, het Haus zum Schönen Eck, het Historisches Kaufhaus zijn publiekstrekkers.

Er is alle dagen markt in de voormiddag.  Na de vrije lunch keren we terug via het Glottertal, één van de mooiste dalen van het Zwarte Woud, ten noordoosten van Freiburg.  De vakwerkhuizen met ontelbare bloemen zijn pareltjes.

Onze laatste stop is Furtwangen, het centrum van de befaamde uurwerkindustrie.  Het Deutsche Uhrenmuseum is daar gevestigd.

Na een stevig ontbijt gaan we naar het mooie Kinzigtal, het stadje Haslach.  Voor de liefhebbers is er het Schwarzwälder Trachtenmuseum met traditionele klederdracht.

Ook Gutach is een stop waard.  De plaats is vooral bekend voor het grote openluchtmuseum Vogtsbauernhof met oude boerderijen en voorwerpen van vroeger.  Je krijgt een perfect idee van de levensstijl van toen.

Daarna bewonderen we de waterval van Triberg.  Triberg zelf is een levendige verblijfplaats, midden de donkere naaldbossen.  Vooral houtsnijwerk is hier befaamd.  De Triberger Wasserfälle is de hoogste waterval van Duitsland.

Een beetje buiten Triberg ligt een bedevaartkerkje Maria in der Tanne.  Misschien in het hotel of elders nog even proeven van de gekende Kirchtorte.

 Tijd om onze koffers te pakken en op de bus na te genieten van het betoverende Zwarte Woud.

Of via MAIL

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

OK

Zuid – Engeland

Rüdesheim

Het Zwarte Woud

    •  Linden Cars

  Wingepark 35 • 3110 Rotselaar

 

  •    Tel: 016 44 83 11

  •    Mail: info@lindencars.be

Openingsuren

Ma., Din., Do., Vrij. 09:00 - 12:0013:30 - 17:30
Woe., Zon. Gesloten
Zat. 09:00 - 12:00

Klantenservice

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

© Copyright 2017 by FYSactive - Made With In Leuven

X