METZ EN NANCY

FRANKRIJK

City Trip

Lorraine voor fijnproevers

4 dagen

Zondag 6 tot dinsdag 8 oktober 2019

Vanaf €262/persoon

halfpension

Kyriad Metz Centre

 

 

In een rustige wijk in het hart van de tuinstad Metz, vindt u dit handig gelegen hotel-restaurant. Dankzij de goede ligging kunt u met gemak de hoofdstad van Lorraine verkennen.

Kyriad probeert u de ideale balans tussen kwaliteit en charmante diversiteit te bieden. In onze zorgvuldig ontworpen kamers hebben we aandacht besteed aan de kleinste details. Of u nu wilt slapen, ontspannen of werken, u zult genieten van de rust en stilte. De kamers zijn van alle moderne gemakken voorzien en beschikken over een eigen badkamer. Bij de receptie vindt u verse bloemen, en in uw kamer vindt u een welkomstpakket, snacks, leesvoer, gratis strips, fruitsnoepjes en keramieken kunstvoorwerpen (aardewerk). Het ontwerp van de kamers is gericht op een gevoel van comfort, rust en efficiëntie. Als u Metz bezoekt, gaat u terug in de tijd. Metz heeft verschillende kanten. Metz is bijvoorbeeld het land van de Mirabelle pruim en de stad van de nieuwste communicatietechnologieën.

Metz is de hoofdstad van de regio Lorraine. Hier ben je in Frankrijk, maar de invloed van Duitsland is niet ver weg! Nancy is frivool, mondain en een stad voor kunstliefhebbers. Het geheel aan architectuur uit de 18de eeuw staat sinds 1983 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO

Prijs: €262 per persoon in halfpension

Toeslag single: + € 56

Nederlandstalige Gids

inbegrepen.

Maaltijden

Halfpension van diner 1e dag t/m ontbijt 4e dag

Dranken

Niet inbegrepen

Toeristentax

Inbegrepen

Reis- en annulatieverzekering

niet inbegrepen

hotel

Vertrek te Rotselaar om 07h00.

In de vroege namiddag komen we aan in Nancy.  Voor een eerste kennismaking van het moois uit de oude stad nemen we het toeristisch treintje.  Dit leidt ons kris kras door de mooiste plekken en je kan via audiofoon in het Nederlands luisteren naar de geschiedenis van Nancy.

Daarna is er vrij bezoek voor wie nog een frisse neus wil halen.  Geniet van de plaatselijke lekkernijen : bergamotsnoepjes, macarons, mirabellen . . .

Na ons ontbijt bezoeken we Place Stanislas in het centrum van Nancy, het prachtige Hôtel de Ville, de Arc de Triomphe , de Opera en het mu-seum voor Schone Kunsten.  Fijn voor ons: alles is er verkeersvrij.  Het is één van de mooiste pleinen van Frankrijk met in het midden het standbeeld van de opdrachtgever: Stanislas Leszcynski.

We bezoeken ook nog de kathedraal en houden eventjes halt aan de Jardin Botanique du Montet met 20 000 plantensoorten.

Na de vrije lunch rijden we naar Metz.  Ons bezoek begint bij de kathedraal met glasramen in lood van de bekende Franse schilder Marc Chagall.  We maken een tochtje door de oude stad o.a. de Marché Couvert ( overdekte markt ) met plaatselijke specialiteiten, de Place Saint Louis, de Avenue Foch met de mooie huizen in Art Décostijl, Place Saint Jacques.

Om te winkelen loop je door de autovrije straten zoals Rue Serpenoise en de Rue de Clercs.  We houden ook eventjes halt bij het kleine maar mooie haventje aan de Moezel.

Na een goeie nachtrust en een lekker ontbijt gaan we nog naar het Centre Pompidou.

Dit museum hangt af van zijn naamgenoot in Parijs.

Of via MAIL

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

Krakow & Wroclaw in Polen

De Meren van het Noorden

Mini Cruise op de MiddenRijn

    •  Linden Cars

  Wingepark 35 • 3110 Rotselaar

 

  •    Tel: 016 44 83 11

  •    Mail: info@lindencars.be

Openingsuren

Ma., Din., Do., Vrij. 09:00 - 12:0013:30 - 17:30
Woe., Zon. Gesloten
Zat. 09:00 - 12:00

Klantenservice

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

© Copyright 2017 by FYSactive - Made With In Leuven

X